T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Şehit Muzaffer Aydoğdu Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

ŞEHİT MUZAFFER AYDOĞDU ORTAOKULU

1992 yılından önce okulumuz, bugünkü Çocuk Sevenler Derneği İlköğretim okulunun bulunduğu alanda hizmet vermekteydi. Daha sonra Çocuk Sevenler Derneği’nin katkılarıyla yeni binası yapılmıştır. Adı değiştirilerek Çocuk Sevenler Derneği İlkokulu olmuştur.

            Mahalledeki nüfus artışı nedeniyle yeni bir okula ihtiyaç duyulup 7752 metrekare arsa üzerine bugünkü okulumuz yapılmıştır.   1992 yılında yapımına başlanan okulumuz aynı yılın ekim ayının sonunda eğitim öğretime açılmıştır. Adını mahallemizin isminden  ( Beşikkaya ) almıştır.550 metrekare kuruluş alanı bulunan okulumuzun 7202 metrekare oyun alanı ve bahçesi vardır. Bu alan içerisine daha sonra basketbol, futbol, voleybol sahası, amfi tiyatro ve çocuk parkı paydaşların destekleriyle eklenmiştir..

Okulumuz 06.01.2017’de  15 Temmuz Demokrası Şehidi Muzaffer AYDOĞDU’nun  adını alarak Şehit Muzaffer aydoğdu ortaolulu olmuştur.

 

Beşikkaya Ortaokulu Müdürlüğüne yüklenen görev ve sorumluluklar ile Müdürlüğümüzün faaliyet alanlarını düzenleyen mevzuat incelenerek, yasal yükümlülükler ve mevzuat analizi listesi oluşturulmuştur. Yasal yükümlülükler ve mevzuat analizi sonuçları Müdürlüğümüzün faaliyet alanlarının belirlenmesine ve misyonumuzun oluşturulmasına katkısağlamıştır.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yasal yetki, görev ve sorumlulukları, başta T.C. Anayasası olmak üzere 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK hükümlerine dayanılarak belirlenmiştir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.08.2023 - Güncelleme: 17.08.2023 11:11 - Görüntülenme: 228
  Beğen | 0  kişi beğendi