ANKARA / ALTINDAĞ - Şehit Muzaffer Aydoğdu Ortaokulu

1)      PROJENİN ADI:

“Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında resim, şiir ve kompozisyon yarışması”

2)      KONUSU:

Ülke genelindeki Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında resim, şiir ve kompozisyon dallarında Çanakkale Savaşları’nın 109. Yıl Dönümüne ilişkin günün anlam ve önemini belirten yarışma düzenlenmesi.

3)      SÜRESİ:

İlk Başlangıç Tarihi: 21.11.2002

Süresi: Her yıl

4)      ALANI: Ülke geneli

5)      HEDEF GRUBU:  Tüm resmî ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında okuyan 5.- 8. sınıf öğrencileri.

6)      AMACI:

a.      Çanakkale Savaşının dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini eğitim-öğretim ortamına yansıtmak,

b.      Ulusal ve uluslararası barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşüncelerini kazandırmak,

c.       Öğrencilere Çanakkale Savaşı’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak,

d. Geçmiş kültürel değerlerle yeni kültürel değerler arasında bağ kurmak.

Ara

AMAÇ: “Bir dilde sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler “ olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir.

Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını ve hayal gücünü dilimizin inceliklerini kullanarak aktarmasını amaçlar.