ANKARA / ALTINDAĞ - Şehit Muzaffer Aydoğdu Ortaokulu

Ara

Okulumuzda 14 Aralık 2023 tarihinde  09:00-16:00 saatleri arasında kermes düzenlenecektir. Kermesimiz Milli Eğitim Bakanlığı ÇEDES PROJESİ kapsamında yasal prosedür ve izinler doğrultusunda yapılacak olup, toplanan yardım Okul Aile Birliği Hesabına yatırılacak olup resmi kanallar aracılığı ile yardım ulaştırılacaktır.

Ara

AMAÇ: “Bir dilde sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler “ olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir.

Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını ve hayal gücünü dilimizin inceliklerini kullanarak aktarmasını amaçlar.